Labo 2: Music and Movement

102 minuten

‘Labo’ is de plek bij uitstek voor kortfilms die durven afwijken van de klassieke filmpaden. Verrassende films die experimenteren met het medium en crossovers maken naar andere disciplines. Programma 1 speelt met hedendaagse thema’s als echt/fake en de menselijke impact op de realiteit in de ruimste zin van het woord. Programma 2 is een wervelende compilatie doordrongen van dans en muziek. Zet oren en ogen op scherp voor deze films outside the box!

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Mike Mills :: United States :: 27 min. :: 2019

  Ze wordt geboren, hoort haar moeders hartslag, haar vaders stem. De oranje kleur achter haar oogleden. Bloempjes overal. Ze groeit op met vallen en opstaan, leert liefhebben, dansen, omgaan met verlies.

 • James Quinn :: United Kingdom :: 3 min. :: 2019

  Een ouder echtpaar danst hun zwanenzang in een gevecht tegen dementie en de dood. Welke last legt de liefde ons op aan het einde? Er zijn opofferingen, maar vooral ook de momenten om te koesteren.

 • Daphne Lucker :: Netherlands :: 15 min. :: 2018

  Drie zusjes groeien op in een probleemgezin. Een gezin zonder moeder. Saar, Vera en Julia zijn overgeleverd aan elkaar en overleven zolang ze samen zijn. Met hun bewegingen en fantasie maken ze hun wereld groter, mooier en draaglijk.

 • Baloji :: Belgium, Congo :: 15 min. :: 2018

  Selfies, VR, likes. De digitale ego-revolutie spaart ook de straten van Kinshasa niet.

 • Mark Oliver :: United States :: 5 min. :: 2018

  Een beeld- en geluidsmontage met footage uit ‘Elvis: That’s the Way It Is’ werpt 48 jaar later een nieuw licht op de legendarische popster.

 • Philippe Prouff :: France :: 8 min. :: 2019

  Wonder boven wonder: er is geen wachtrij aan het loket. Dit zou snel moeten gaan. Toch werkt een beveiligingsagent een klant tegen om de baliebediende te bereiken.

 • Max Grau :: Germany :: 23 min. :: 2015

  “I’ve got chills, they’re multiplying. And I’m losing control. ‘Cause the power you’re supplying, it’s electrifying!” De wereldberoemde lyrics van Grease worden gedissecteerd in dit hypnotiserende, experimentele film-essay.