Europese Competitie 5

104 minuten

Al enkele jaren is Kortfilmfestival Leuven ook buiten de landsgrenzen een belangrijke speler. Het festival heeft immers een zegje in welke kortfilms op de longlist komen van de Oscars, de BAFTA’s én de European Film Awards. Niet verwonderlijk dus dat de inzendingen voor de Europese Competitie van het festival jaar na jaar massaal zijn. Uit al deze inzendingen werden 6 gevarieerde programma’s gedistilleerd die meedingen naar de Prijs van de Jury én de Prijs van het Publiek. Want ook jij beslist mee welke film zich de Beste Europese film mag noemen en zal aangekocht worden door CANVAS.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Valery Carnoy :: Belgium :: 24 min. :: 2018

  Henri, een bakker van in de vijftig, lijdt onder de alsmaar slechtere band met zijn vrouw Marieke. Op een ochtend, na een van hun ruzies, komt hij Anita tegen, een jonge moderne fotografe die zijn ronde vormen wel kan appreciëren.

  Drama
 • David Aufdembrinke :: Germany :: 22 min. :: 2018

  Een jonge man ontsnapt aan zijn dagelijkse routine om te weten te komen wat hij écht wil in het leven. Zijn vrienden weigeren deel te nemen aan zijn zoektocht, dus gaat hij alleen... en hij komt verder dan hij ooit had durven dromen.

  Art film
 • Guy Lichtenstein :: Austria :: 22 min. :: 2019

  Ondanks haar oeverloze talent moet celliste Sarah nog steeds - tegen haar zin - optreden op kleinere evenementen. De bruiloft waarvoor ze vandaag de muziek verzorgt, is die van haar ex-vriend Jürgen.

  Drama
 • Gabriel Abrantes :: Portugal :: 20 min. :: 2019

  De Mona Lisa, de gevleugelde Nikè… Het Louvre huist zoveel wereldberoemde kunstwerken, dat bezoekers meestal snel voorbij lopen bij de minder bekende werken.

  Drama
 • Vasilis Kekatos :: Greece, France :: 9 min. :: 2019

  Het is nacht. Twee mannen, onbekenden, ontmoeten elkaar aan een tankstation. Eentje stopt voor benzine, de ander is gestrand en heeft 22,50 euro nodig om thuis te geraken.

  Drama