Humo Award

120 minuten

Vlaanderens meest eigenzinnige weekblad reikt al voor de 14de keer een eigen kortfilmprijs uit: de felbegeerde HUMO Award. HUMO selecteerde een aantal Vlaamse kortfilms die – in aanwezigheid van de makers – vertoond worden op de HUMO avond. Meteen na de laatste film wordt er live gestemd door het aanwezige publiek en wordt de winnaar in de bloemetjes gezet. Tickets voor dit evenement zijn te koop via de reguliere kanalen. Maar u kan ook tickets winnen. Houd de HUMO website in de gaten!

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Benjamin Sprengers :: Belgium :: 18 min. :: 2018

  Na een lange periode van ziekteverlof gaat een verpleegster opnieuw aan de slag in een bijzonder ziekenhuis. Als de behandeling van haar patiënten lukt, zal het lijken alsof er nooit iets gebeurd is.

  Drama
 • Bos

  Steffen Geypens :: Belgium :: 9 min. :: 2019

  Het bos ligt er verdacht stil bij. De wind ritselt zachtjes door de bladeren, de zon reflecteert op de vochtige bodem en er is geen enkel dier te bespeuren. Het enige wat de rust verstoort, is het gehijg van twee joggende tieners.

  Experimenteel
 • Mungu Cornelis :: Belgium :: 15 min. :: 2019

  Walter leeft al 26 jaar in isolement in zijn troosteloze huis. Hij is vervreemd van zichzelf, zijn dochter en de wereld. Gelukkig is hij niet en het gaat van kwaad naar erger.

  Drama
 • Oan Moonens :: België :: 18 min. :: 2019

  Twee jonge vrienden zijn na school onderweg naar de sportclub. Hun route voert hen door de wervelende grootstad Brussel. Samen in de bus, op de tram, te voet.

  Coming-of-age
 • Tom De Liège :: Belgium :: 15 min. :: 2019

  Naast zijn alledaagse functie als automechanicus klust de jonge Rachid bij als mob enforcer voor een bende krediethaaien: hij zet mensen onder druk om hun leningen af te betalen bij hun schuldeisers.

  Misdaad
 • Björn Pinxten, Jenne Decleir :: Belgium :: 15 min. :: 2019

  Zeven mannen in vreemde pakken, opgejaagd door projectielen en bommen, vluchten naar een safehouse in het bos. Vier van hen laten daarbij het leven.

  Comedy Horror Action