Vlaamse Competitie: Documentaire

114 minuten

De korte documentaire heeft sinds enkele jaren terug een welverdiende vaste stek op Kortfilmfestival Leuven. Jonge makers werpen op eigenzinnige manier hun licht op erg gevarieerde onderwerpen: van gebeurtenissen in de verre jaren ‘50 over de prille ontdekking van de liefde tot de verlokkingen van levensgevaarlijke ronkende motoren.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Bronte Stahl :: Belgium :: 13 min. :: 2019

  De geografie van het oorspronkelijk vlakke Charleroi wordt bepaald door slakkenbergen: heuvels die ontstaan zijn uit mijnbouwafval .

  Documentaire
 • Maximiliaan Dierickx :: Belgium :: 26 min. :: 2019

  Raketkanon, een gekende waarde in het Belgische rocklandschap, duikt in de zomer van 2018 de studio in voor de opnames van hun laatste plaat RKTKN #3.

  Documentaire
 • Guy De Troyer :: Belgium :: 15 min. :: 2019

  Léon Trouet Mokuna is in 1957 de eerste Afrikaanse voetballer in de Belgische Premier League. Een documentaire over La Gantoise, zijn dromen, segregatie, kolonialisme, racisme, de Expo 58 in Brussel en de Congolese onafhankelijkheid.

  Documentaire
 • Yentl De Baets :: Belgium :: 12 min. :: 2019

  Gemaskerde mannen gehuld in harnassen en helmen vliegen -al is het maar voor even- op metalen machines voorbij de camera. De ervaring van één van hen, een jonge motorcrosser, staat centraal.

  Documentaire
 • Joy Maurits :: Belgium :: 18 min. :: 2019

  In een sportcentrum in het Vlaamse dorpje Bazel leren jongens en meisjes elkaar, maar ook zichzelf kennen. De nieuwe jongerengeneratie is verbazend openminded in hun zoektocht naar identiteit en connectie.

  Documentaire
 • Clare Edlund :: United States, Belgium :: 25 min. :: 2019

  Clare heeft een gigantisch probleem. Dat vindt ze alvast zelf. Ze is 26 jaar en nog maagd. Ze heeft geen idee hoe dat komt.

  Documentaire