Vlaamse Competitie: Animatie

82 minuten

De Vlaamse animatiefilm scheerde de voorbije jaren hoge toppen en krijgt ook internationaal steeds meer erkenning. Een nieuwe lichting animatiemakers staat te trappelen om in hun voetsporen te treden en toont alvast een grote variatie in stijlen en technieken. Stop-motion animatie, schilderijen met vette klodders verf, subtiele potloodtekeningen, felgekleurd of net subtiele pastelkleuren… het is allemaal te vinden in deze verrassende compilatie Vlaamse animatiefilms.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Rosalien Helsen :: Belgium :: 9 min. :: 2019

  Frank is best tevreden met zijn monotone job in een magazijn. Tot op een dag een nieuwe collega een deel van zijn taken overneemt.

  Animatie
 • Eline Muys :: Belgium :: 5 min. :: 2019

  In zijn huis in de Vlaamse velden, grijs van de eeuwige regen, denkt een oude man terug aan vroeger: aan de warmte, de kleuren en de mensen van Congo waar hij woonde en werkte.

  Animatie
 • Sine Ozbilge, Imge Ozbilge :: Belgium :: 9 min. :: 2019

  Het dagelijkse leven van een meisje en haar zoektocht naar liefde is in de deze tijden onvermijdelijk verwikkeld in een parallelle wereld van sociale media, cyberliefde, hipstercultuur en post-net attitudes.

  Animatie
 • Sacha Brauner :: Belgium :: 7 min. :: 2019

  Een strand ergens aan de Noordzee. Een jongen in een gele jas is er naar toe gefietst en hangt er wat rond. Hij ontmoet een meisje in een rode jas. Samen brengen ze een dag door met spelletjes op het strand.

  Animatie
 • Emi Canini :: Belgium :: 5 min. :: 2019

  Liana heeft een fysieke en mentale beperking en heeft veel hulp nodig. Haar zus Emi zit achter haar laptop op zoek naar een nieuw script. Emi wordt voortdurend afgeleid omdat Liana zoveel aandacht vraagt...

  Animatie
 • Timothée Crabbé :: Belgium :: 7 min. :: 2019

  Acrobaten Alec en Theo zijn partners in het dagelijkse leven en op het podium. Ze hebben een perfect evenwicht gevonden, letterlijk en figuurlijk. Tot een ongeval alles verandert.

  Animatie
 • Julian Arias Garzon :: Belgium :: 4 min. :: 2019

  Wanneer alles omgeven is door mist, is iedereen verloren. Tijd en ruimte lijken niet meer te bestaan. Er blijven enkel nog fragmenten over, fragmenten van geluiden en van beelden. Vormen ze een verhaal, een droom of een herinnering?

  Animatie
 • Marijn Grieten :: Belgium :: 7 min. :: 2019

  Een reusachtige robot wordt wakker uit een eeuwenoude slaap om de taak te vervullen waarvoor hij geprogrammeerd is. Maar hij beseft al snel dat zijn opdracht de eenzaamheid in zijn hart niet zal kunnen wegnemen.

  Animatie
 • Jorn Mampaey :: Belgium :: 9 min. :: 2019

  De bewaarder van een vuurtoren leeft een vredig leventje zonder veel zorgen. Tot hij op een dag een vreemd object per post krijgt. Het doet hem twijfelen aan de zin van zijn bestaan.

  Animatie
 • Alice De Vliegher :: Belgium :: 6 min. :: 2019

  Wanneer deze baby flamingo uit zijn ei kruipt, kijkt de hele troep vreemd op. Hij is immer blauw in plaats van roze. De flamingo’s sluiten het blauwe kuiken uit, terwijl hij niets liever wil dan erbij horen.

  Animatie
 • Willem Stessens :: Belgium :: 15 min. :: 2019

  Vlogger Steve is een sci-fi freak die ervan droomt om zijn biologische lichaam te kunnen overstijgen en eeuwig digitaal te kunnen verder leven. Gert, een van zijn volgers, biedt zijn hulp aan om Steve’s grote droom waar te maken.

  Animatie