Vlaamse Competitie: Fictie 3

91 minuten

De Competitie voor Beste Vlaamse Kortfilm is het kloppende hart van Kortfilmfestival Leuven. Vijf zorgvuldig samengestelde programma's bieden een overzicht van de beste kortfilms die het voorbije jaar gemaakt zijn. Films van nieuwkomers, maar ook van makers die eerder al op het festival stonden en binnen hun professiopnele carrière een nieuw visitekaartje afleveren. 25 spiksplinternieuwe kortfilms die meedingen naar de jury- en publieksprijs voor Beste Vlaamse Fictiefilm.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Anthony Nti :: Belgium :: 20 min. :: 2019

  In Ghana krijgt een vreemdeling de opdracht om kinderen te ronselen voor een risicovolle baan. Hij vindt Prince en Mathilda, twee levendige kinderen, en brengt die naar zijn bende.

  Drama
 • Alex Verhaest :: Belgium :: 27 min. :: 2019

  Een zwangere vrouw negeert de smekende telefoontjes van haar zus om hun stervende moeder op te zoeken. Ze verstopt zich in een smerig hotel, waar ze haar problemen met sigaretten uitrookt en met alcohol verdrinkt.

  Art film
 • Christiaan Neu :: België :: 17 min. :: 2019

  In het jaar 2036 bezoekt een vrouw The Memory Shop. Vernieuwende, immersieve technologie zorgt ervoor dat je je herinneringen daar kan herbeleven en laten registreren op film.

  Science Fiction
 • Wouter Klinkenberg :: België :: 10 min. :: 2019

  Rayan en zijn twee beste vrienden verkennen Molenbeek op zoek naar de beste parkourspots. Ze filmen en delen hun stunts online. Wanneer een van hun posts onverwacht populair wordt, ziet Rayan een kans om geld te verdienen aan hun hobby.

  Coming-of-age
 • Tijs Torfs :: Belgium :: 12 min. :: 2019

  Zo nu en dan voelt een man de drang om naar de zee te rijden en een put te graven in het zand. Gewapend met zijn rode muts, zijn vergeeld marcelleke en zijn spade gaat hij verwoed, maar toegewijd aan de slag.

  Humor