Vlaamse Competitie: Fictie 2

90 minuten

De Competitie voor Beste Vlaamse Kortfilm is het kloppende hart van Kortfilmfestival Leuven. Vijf zorgvuldig samengestelde programma's bieden een overzicht van de beste kortfilms die het voorbije jaar gemaakt zijn. Films van nieuwkomers, maar ook van makers die eerder al op het festival stonden en binnen hun professiopnele carrière een nieuw visitekaartje afleveren. 25 spiksplinternieuwe kortfilms die meedingen naar de jury- en publieksprijs voor Beste Vlaamse Fictiefilm.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Laurent Vanderstokken :: België :: 30 min. :: 2019

  1888. Annabelle leeft in de comfortabele, maar beklemmende luxe van het majestueuze domein van haar ouders. Haar vader brengt souvenirs van zijn verre reizen mee, maar eigenlijk wil ze zélf de wereld zien.

  Historisch
 • Bos

  Steffen Geypens :: Belgium :: 9 min. :: 2019

  Het bos ligt er verdacht stil bij. De wind ritselt zachtjes door de bladeren, de zon reflecteert op de vochtige bodem en er is geen enkel dier te bespeuren. Het enige wat de rust verstoort, is het gehijg van twee joggende tieners.

  Experimenteel
 • Jacinta Agten :: Belgium :: 15 min. :: 2019

  De jonge vrouw Melanie is geobsedeerd door de zoektocht naar haar biologische vader. Wanneer ze afspreekt met Patrick, een familieman die ooit spermadonor was, reageert die niet zoals ze verwacht.

  Drama
 • Thomas Verijke :: Belgium :: 14 min. :: 2019

  Emil is professioneel fotograaf. In shots legt hij plaatsen, momenten en mensen vast. Zijn fototoestel is zijn reddingsboei in de voorbijflitsende wervelwind van een stad die nooit slaapt.

  Experimenteel
 • Lucas Tanghe :: Belgium :: 16 min. :: 2019

  ‘Een naaktfoto is zoals herpes’, zegt de internetspecialist die Marjolein raadpleegt wanneer haar naaktfoto’s in de klas gedeeld worden.

  Humor