Vlaamse Competitie: Fictie 1

90 minuten

De Competitie voor Beste Vlaamse Kortfilm is het kloppende hart van Kortfilmfestival Leuven. Vijf zorgvuldig samengestelde programma's bieden een overzicht van de beste kortfilms die het voorbije jaar gemaakt zijn. Films van nieuwkomers, maar ook van makers die eerder al op het festival stonden en binnen hun professiopnele carrière een nieuw visitekaartje afleveren. 25 spiksplinternieuwe kortfilms die meedingen naar de jury- en publieksprijs voor Beste Vlaamse Fictiefilm.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Vincent Groos :: Belgium :: 18 min. :: 2019

  Als kersverse thuisverpleegster trotseert Lieve op haar bromfiets vol moed weer en wind om haar bejaarde patiënten bij te staan. Ze heeft een groot hart en wil haar best doen om de wensen van haar patiënten zo goed mogelijk te vervullen.

  Drama
 • Michiel Dhont :: België :: 23 min. :: 2019

  De familie van de 26-jarige Maurice organiseert een weekendje weg. De machtsverhoudingen tussen de verschillende generaties lijken vervaagd, maar is hij bereid om, net als de anderen, de schijn hoog te houden?

  Familiedrama
 • Simon Cools :: Belgium :: 18 min. :: 2019

  Afstuderen is een moeilijk moment in je leven. Je opleiding bepaalde jarenlang je dagelijkse planning, maar nu moet je plots zelf keuzes maken. Drie jongeren kozen ervoor om naar het buitenland te vertrekken.

  Coming-of-age
 • Dries Vergauwe :: Belgium :: 15 min. :: 2019

  Een verwoestende pandemie woedt al drie jaar over de aarde. In een verlaten, postapocalyptische stad ligt een centrum waar de overlevenden de lichamen van de doden van de juiste, desinfecterende procedure voorzien.

  Science Fiction
 • Bram Van Landschoot :: België :: 11 min. :: 2019

  Het rijk van Tinder is voorbij. Een nieuwe manier van daten maakt zijn opmars: virtual reality is de toekomst voor vrijgezellen die op zoek zijn naar meer.

  Science Fiction