Animation Nations 2

93 minuten

Het walhalla voor de liefhebber van de betere animatiefilm. Kortfilmfestival Leuven compileerde twee spraakmakende programma’s van het allerbeste wat het voorbije jaar werd gemaakt op animatievlak. Stuk voor stuk meesterwerkjes in erg gevarieerde stijlen: van kleurrijke waterverfschilderijen over gedetailleerde stop-motion animatie tot potloodschetsen die uitgroeien tot wonderlijke tekeningen. Met films van Estland tot Canada, van China tot Zwitserland vormen de Animation Nations dit jaar ook echt een United Nations of Animation.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Julien Adoum :: France :: 6 min. :: 2018

  Vier Franse vrienden maken een roadtrip door de Verenigde Staten. In het midden van de woestijn zien ze langs de weg een eigenaardige man die wil meeliften. Hun reis zal nooit meer hetzelfde zijn.

  Animatie
 • Florian Babikian, Vincent Bayoux, Victor Caire, Théophile Dufresne, Gabriel Grapperon, Lucas Navarro :: France :: 2 min. :: 2019

  Kikkers kwaken, herten burlen en vogeltjes fluiten. Of toch niet? In dit muzikale dierenbos is niets wat het lijkt

  Animatie
 • Osman Cerfon :: France :: 14 min. :: 2018

  De twaalfjarige Jonathan woont samen met zijn mama en zijn zusje. En ook met mannen, heel wat mannen met allemaal hetzelfde gezicht. Ze huizen in kastjes, lades en de televisie.

  Animatie
 • Rune Spaans :: Norway :: 12 min. :: 2016

  Op een dag verdwaalt Eddy in het woud. Hij ontmoet er het meisje van zijn dromen. Helaas is ze besmet door een mysterieuze parasiet. Wat als de liefde van je leven samenvalt met je grootste angst?

  Animatie
 • Tereza Kovandová :: Czech Republic :: 8 min. :: 2018

  Er was eens een meisje dat koekjes naar haar zieke grootmoe wou brengen. Er was eens een beest dat in een betoverd kasteel wachtte op de ware. Je weet hoe deze verhaaltjes verdergaan. Of toch niet?

  Animatie
 • Sjaak Rood :: Netherlands :: 16 min. :: 2019

  Twee auto’s staan tegenover elkaar op een verlaten weg. Wie van de koppige bestuurders geeft als eerste toe? In liefde en strijd komen ze elkaar tegen.

  Animatie
 • Elizabeth Hobbs :: United Kingdom :: 6 min. :: 2019

  Wanneer een arme visser een magische vis opnieuw vrijlaat, spoort zijn vrouw hem aan om de vis om een gunst te vragen. Verteerd door hebzucht doet het koppel wens na wens.

  Animatie
 • Alison Snowden, David Fine :: Canada :: 14 min. :: 2019

  Een bloedzuiger met verlatingsangst, een varken met een eetstoornis, een aap met agressieproblemen. Allemaal consulteren ze therapeuthond Dr. Clement met hun dierlijke, maar toch heel menselijke problemen.

  Animatie
 • Anna Samo, Lisa LaBracio :: United States :: 5 min. :: 2019

  Leerlingen ontaarden in een woordenstrijd wanneer de leraar een uitdagende vraag stelt. Wat is het tegenovergestelde van een revolver?

  Animatie
 • Andrea Vinciguerra :: :: 3 min. :: 2019

  Absurde situaties en catchy tunes leiden tot nieuwe moves. Klinkt cool? Nee, want dansen is levensgevaarlijk.

  Animatie