Animation Nations 1

94 minuten

Het walhalla voor de liefhebber van de betere animatiefilm. Kortfilmfestival Leuven compileerde twee spraakmakende programma’s van het allerbeste wat het voorbije jaar werd gemaakt op animatievlak. Stuk voor stuk meesterwerkjes in erg gevarieerde stijlen: van kleurrijke waterverfschilderijen over gedetailleerde stop-motion animatie tot potloodschetsen die uitgroeien tot wonderlijke tekeningen. Met films van Estland tot Canada, van China tot Zwitserland vormen de Animation Nations dit jaar ook echt een United Nations of Animation.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Jean-Baptiste Marchand :: France :: 4 min. :: 2018

  Meneer Pic woont in een lift. Slecht nieuws voor mevrouw Houbs dus, want nu moet ze al haar boodschappen de trap op dragen. Dit pikt ze niet. Wie krijgt het laatste woord?

  Animatie
 • Anna Mantzaris :: United Kingdom :: 8 min. :: 2018

  Nadat een jonge vrouw vluchtmisdrijf pleegt, blijven de spoken van haar misdaad haar kwellen.

  Animatie
 • Bruno Tondeur :: Belgium :: 13 min. :: 2018

  Pierre is stervende. Een knarsend hart, slapeloosheid, doorrookte longen, bloed: zijn symptomen zijn ontegensprekelijk fataal. Althans volgens het internet.

  Animatie
 • Job Roggeveen, Joris Oprins & Marieke Blaauw :: Netherlands :: 3 min. :: 2018

  Twee geliefden hebben verschillende meningen over wat het betekent om een man of een vrouw te zijn. Wat begint als een onschuldig verkleedpartijtje loopt een beetje uit de hand.

  Animatie
 • Chintis Lundgren :: Estonia :: 18 min. :: 2019

  Toomas’s life is turned upside down when he loses his job as an engineer. In order to support his family, he tries to earn some money by working as a gigolo, behind his wife’s back.

  Animatie
 • Claudius Gentinetta :: Switzerland :: 3 min. :: 2018

  Strandvakanties, zwangerschappen, toiletbezoeken. Alles leggen we vast en dan nog het liefst op selfies. We hebben alles gezien! En toch zien we bitter weinig.

  Animatie
 • Alice Guimarães, Mónica Santos :: France, Portugal :: 13 min. :: 2018

  Stel je voor dat je je hart kon deponeren bij de bank zodat je niet verliefd kon worden. Natàlia weet niet goed wat ze met het hare moet aanvangen, maar ze helpt Daniel maar al te graag zoeken naar zijn verdwenen hart.

  Animatie
 • Eli

  Nate Milton :: United States :: 11 min. :: 2019

  Melodieuze patronen brengen Eli de grote mechanismen achter de kosmische samenhang bij. De dokters van de psychiatrische instelling gaan niet volledig akkoord met zijn wonderlijke theorieën.

  Animatie
 • Wenyu Li :: China :: 6 min. :: 2018

  Een Chinese bus rijdt van punt A naar B. Door een combinatie van onverwachte obstakels en de massa mensen verloopt de tocht allesbehalve vlekkeloos.

  Animatie
 • Winnie Cheung :: United States :: 7 min. :: 2019

  Een man stapt uit een boot. Hij wandelt een restaurant binnen en bestelt albatrossoep. Na één slokje trekt hij zijn geweer en schiet hij zichzelf dood. Waarom pleegde hij zelfmoord?

  Animatie